Categorieën
Creatief Naaien

Naaimachine!

Vandaag is het feest! Op mijn werktafel prijkt mijn nieuwe Bernina 580. Ik ben als een kind zo blij :-)

Ik liep al een tijdje rond met het plan om een nieuwe naaimachine te kopen en na mijn bezoekje aan De Naaispecialist een paar weken geleden heb ik mijn keuze gemaakt en de bestelling geplaatst. Mijn studie loopt natuurlijk ook nog en ik had een fikse deadline voor m’n portfolio begin september. Ik moest van mezelf eerst dat portfolio afmaken voordat ik achter de naaimachine kon,  dus heb ik de afgelopen weken hard gewerkt aan het studiegedoe. Zo’n zelf opgelegde voorwaarde werkt bij mij altijd heel goed :) Het portfolio is ruim voor de deadline klaar!

En hèhè, eindelijk! Vandaag kon ik mijn naaimachine ophalen :) Astrid, de eigenaresse, had de koffie klaar en ze nam echt de tijd om me van alles te laten zien. Het inrijgen van de machine, hoe je het menu bedient, het vullen van de spoeltjes, het verwisselen van naald en voet. Gelukkig heb ik er een dikke handleiding bij, en je kunt op het beeldscherm allerlei informatie tevoorschijn toveren.

Nu ben ik dus de trotse bezitter van een Bernina 580 – en zo blij als een kind :)
Bij de naaimachine geeft Astrid twee lessen van anderhalf uur om de machine te leren bedienen. Die ga ik snel inplannen :) Maar daar kon ik natuurlijk niet op wachten…

Na het uitpakken en installeren van de boel, ben ik vanmiddag gelijk aan de slag gegaan met een eenvoudige tutorial voor het maken van een klein mandje. Ik vond de tutorial op Pinterest waar ik al veel leuke patroontjes en tutorials opgeslagen heb. Deze tutorial is gemaakt door Nicollie, waarvoor mijn dank :)  De denim is van een te grote spijkerbroek van mezelf en het Zeeuwse schortenbont komt natuurlijk van Blij dat ik brei

Ik ga het mandje naast mijn naaimachine zetten en er de draadrestjes in gooien zodat m’n tafel niet helemaal vol met draadjes komt te liggen.

UPDATE: Gisterenavond kreeg ik een reactie van Jeanet (Blij dat ik brei) op deze blogpost. Daarin deelde ze een link naar een blogpost van haar van 2013 over het maken van stoffen mandjes met Zeeuws schortenbond :) Een hele handige werkbeschrijving én informatie over hoe je de Zeeuwse stofjes kunt bestellen.
Klik hier voor die werkbeschrijving! 

Links
De Naaispecialist
Blij dat ik brei | inspiratie voor haken en breien
Bernina Nederland
We All Sew (Bernina site) 
De Naaispecialist op Facebook
Pinterest
Patroon mandjes van Nicollie

7 reacties op “Naaimachine!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.