Categorieën
Haken Handwerken Naaien

3×50 2018

Een terugblik op creatief 2018 en de foto’s die ik maakte voor het 3×50 project.

In januari begon ik, voor de vierde keer, aan het 3×50 project. Met 49 andere fotografen maakte ik 50 weken lang een foto met een 50mm lens. In mijn geval met twéé 50mm lenzen want ergens dit jaar liet ik mijn camera vallen en brak mijn lens in stukken ;-)

Dit was mijn eerste 3×50 foto. Ik koos voor een thema: Marie maakt… Ik volg de Modinette opleiding aan de ENSAID modevakschool in Goes. Voor het examen moet ik drie kledingstukken maken: een rok, een kinderkleding- en een vrijetijdskledingstuk. Dit is een foto van mijn rok in wording.

Projecten hebben niet altijd een happy ending… Het haakwerk op de foto hieronder zou een trui moeten worden. Ik heb ‘m gehaakt. En weer uitgehaald. Stond voor geen meter…

Het was een productief jaar. Zeker omdat ik tussendoor ook nog gewoon werkte én een onderzoek deed en een afstudeerscriptie schreef! Maar nu begrijp je waarschijnlijk wel waarom ik niet zoveel tijd had om te bloggen ;-)

Projecten in 2018

 • Rok (examenstuk)
 • Vlaggenlijnen voor ma en Martin (75 en 50)
 • Initialen op mutsen voor mijn zus en haar familie
 • Proef borduursels op mijn Bernina 580
 • Zomershawl
 • Trui (uitgehaald)
 • Jurkje (examenstuk)
 • Handdoeken voor (schoon)moeder
 • Rainbow Sampler (nog lang niet af)
 • Zeeland shawl, driehoek
 • Zeeland shawl, rechthoek
 • Zomerjurk
 • Etuis
 • Slabbetjes
 • Rompertjes voor pasgeborenen
 • Dekentjes voor baby’s van collega’s
 • Handdoeken voor een bruidspaar
 • Maya shawl voor Maan
 • Kussentje voor onze trouwringen
 • Sweaterjurk (examenstuk)
 • Beddengoed van Tante Zoet (halverwege)
 • Sweater Joost

Tussendoor moesten er natuurlijk ook nieuwe stofjes en fournituren gekocht worden. Dit zijn ma en Marga op het Stoffenspektakel in Goes.

Het meest bijzondere project van dit jaar was wel het kussentje voor onze trouwringen. Mijn zoon was de ringdrager!

♥ 18-10-18 ♥

Love is in the air

Het borduren aan de Rainbow Sampler is zo leuk om te doen… Ik kwam er alleen later wel achter dat het handiger is om zo’n ring andersom te doen, zodat de metalen knijpers onder het werk zitten ;-)

Rainbow Sampler
Rainbow Sampler

Dit is de laatste foto die ik voor het 3×50 project maakte… eentje van mijn naaimachine die ik de laatste maanden nogal verwaarloosd heb, net zoals mijn blog. Op 22 december leverde ik mijn scriptie in en nu geniet ik van een paar weken kerstvakantie! Heerlijk prutsen met stofjes en draadjes!

Mijn Bernina 580

Dit was ‘m dan, mijn terugblik op het 3×50 project in 2018 en op mijn handwerk- en naaiprojecten van het afgelopen jaar.

Wil je de rest van mijn 3×50 foto’s ook zien? Dat kan hier!

Één reactie op “3×50 2018”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.