Categorieën
Breien Workshop

Versiertrucs en Portugees breien

Twee workshops, een blogpost. Het is een goede dag vandaag… Christel en Jeanet, dank je wel! ⁣

Portugees breien stond vandaag op het workshop programma bij Blij dat ik brei. Portugees breien, ik had geen idee wat het is… het is dus een andere manier van breien waarmee je een regelmatige draadspanning hebt. Dat, en het is veel minder belastend voor je nek, schouders en armen.

Portugees breien door Christel Smallegange van ChrizKnitz

Toen ik zag dat er vandaag twee workshops waren, met een lekkere lunch tussendoor, hoefde ik niet lang na te denken. Nieuwe dingen leren – daar ben ik gek op! Dus schreef ik me ook in voor de workshop Versiertrucs. Daar leerde ik verschillende manieren om breiwerk te decoreren. Super leuk! Dit waren de voorbeelden en Christel Smallegange bracht ook een uitgebreide handout mee voor de deelnemers. Goed verzorgd, top!

Na uitleg van Christel gingen de deelnemers zelf aan de gang. Eerst breiden we een mooie knoopbies aan ons proeflapje en daarna haakten we daar sierrandjes op.

Als bonus leerde ik vanochtend de Kitchener stitch, een techniek om breiwerk aan elkaar te mazen. Dat ziet er echt schitterend uit!

Na de overheerlijke lunch, met Beppesoep, gingen we verder met het leren van Portugees breien.

Mijn hersens en handen hadden het moeilijk met het aanleren van die compleet andere techniek van breien. Ontspannen voelt het nog niet, en mijn proeflapje was verre van regelmatig… haha… Maar ik begrijp het principe en ga hier echt tijd in steken want het geeft een prachtig resultaat!

Gelukkig gaf Christel een hele uitgebreide hand-out mee met een beschrijving van de techniek, met foto’s. Zo kan ik thuis op mijn gemak alles nog eens nalezen en oefenen!

Christel, bedankt voor je uitleg, geduld en inspiratie! En Jeanet, het was zoals altijd weer super leuk, leerzaam en gezellig. Tot de volgende keer :-)

|| Wil je nog meer foto’s zien? Dat kan hier!

LINKS
Blij dat ik brei blog
Blij dat ik brei workshop kalender
ChrizKnitz

De foto’s hieronder heb ik geleend van Jeanet :-) Sta ik er zelf ook eens op…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.