Categorieën
Borduren Breien Creatief Haken Handwerken Workshop

Brei- en haakfestival 2022

Het lustrum van het Brei- en haakfestival was een feestje! . Al die heerlijke gesprekken, een hoop lol, nieuwe mensen leren kennen, nieuwe dingen leren van elkaar en inspiratie opdoen voor nieuwe projecten. Ik heb er weer van genoten en ik was niet de enige.

Eindelijk, we mochten weer! Het lustrum van het Brei- en haakfestival was een feestje. Net zoals tijdens de eerste 4 edities was het prima weer. ’s Ochtends vroeg nog een bui regen, maar daarna klaarde het op. Zonnetje, blauwe lucht, een beetje wind. Perfect festival weer dus.

Wat is het toch heerlijk om met zo veel handwerkers samen te zijn. Al die heerlijke gesprekken, een hoop lol, nieuwe mensen leren kennen, nieuwe dingen leren van elkaar en inspiratie opdoen voor nieuwe projecten. Ik heb er weer van genoten en ik was niet de enige :-)

Een dik compliment voor Jeanet en haar familie en leger van vrijwilligers. Alles was tot in de puntjes verzorgd en geregeld. Een monsterklus, maar ze hebben inmiddels ervaring. Dank je wel allemaal, het was weer perfect! Hoe een idee van een bijzondere vrouw uitgegroeid is tot zoiets moois – daar mag je trots op zijn!

Verhalen en ontmoetingen

Wat was het leuk om iedereen weer te zien en bij te kletsen na zo’n lange tijd. Ik heb zo’n leuke dag gehad! En leerzaam, en inspirerend. En niet eens alleen op het gebied van handwerken. Mooie verhalen en ontmoetingen ook, van dat echtpaar met dat kleine hondje. Ze waren met vakantie en 30 jaar getrouwd. Meneer had nog een extra overnachting aan de vakantie vastgeplakt omdat zijn vrouw zo graag naar het festival wilde. Als dat geen liefde is… Ik ontmoette voor het eerst Monique van Kantwerk /A passion for lace die op de motor uit het hoge noorden kwam met haar schitterende kantwerk. Christel van ChrizKnitz met wie ik een heel interessant gesprek had over de overgang en voeding. En ik kon weer even spieken bij de workshop Portguees breien ;-) Jellina met haar prachtige nieuwe zwart-witte omslagdoek/poncho die ik (stom!) niet op de foto heb gezet. Ik kan niet wachten op dat patroon! Mijn moeder Alie en haar vriendin Marga waren er ook, gezellig om elkaar te zien en lekker even van de appeltaart te proeven. Haken met Marga – haha – ik ontdekte nu pas dat zij ook uit Arnemuiden komen. Soms ben ik best een sufferd… De dame met het spinnewiel, de dame van Knitted Knockers, Johanna met haar verfworkshop en Plonie met haar schitterende borduurwerk. Wat een lieve mensen allemaal.

Nieuwe schatten

Natuurlijk ging ik niet met lege handen naar huis… Ik kocht het pakketje om de speldenkussentjes te borduren. Dat was al snel uitverkocht maar komt binnenkort beschikbaar in de webshop van Blij dat ik brei. En ik kocht het patroon voor de A-lijn top die Christel aanhad. Die zie ik nog niet in de webshop van ChrizKnitz maar die komt er vast snel aan. En een ketting met een Portugese breihaak eraan, hoe handig!

Foto en video Brei- en haakfestival 2022

Zoals altijd maakte ik weer een fotoreportage en een korte video van de dag. Dit keer maakte ik ook een korte timelaps video.

Klik hier om alle foto’s te bekijken

Fotoalbums van vorige edities:

Terugkieke kan ook, klik op onderstaande jaartallen om het album van dat jaar te openen

Tot volgend jaar? Ik ben er zeker weer bij!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.