Categorieën
Breien

Fabulous Shawl

Meer dan 20 shawls in de kast en nog niet klaar met breien… De start van het Silk Cake Fabulous project.

Al meer dan 20 shawls in de kast maar nog niet klaar met haken of breien, ken je dat?

Op het blog van Jeanet, Blij dat ik brei, komt elke dag veel inspiratie voorbij. Ik moet minstens 120 worden. Anders kan ik nooit alles maken wat ik mooi vind…

Gisteravond ging ik naar de breiclub bij Jeanet. Voor het eerst sinds ik mijn vrije tijd weer terug heb (maar niet voor het laatst). Twee donderdagavonden per maand is de winkel en het atelier open voor brei en haak liefhebbers. Gezellig én leerzaam!

Mijn moeder ging ook mee. Ze breit een Zeeuwse muts en liep vast met het patroon. Ze kreeg uitleg van Jeanet en andere dames en nu kan ze weer verder. Leuk is dat…

Zelf was ik aan het hannessen met de Labedissen. Daarover zal ik nog wel eens wat meer schrijven. In elk geval ging ik de deur uit met een nieuwe knot mooie sokkenwol en een maatje kleinere breipennen. En het begin van de duim van de Labedis. Maar nu mooi regelmatig gebreid en niet lubberend :-)

Maar goed, om even terug te komen op de eerste zin van deze post. Ik breide en haakte een enorme verzameling shawls en omslagdoeken de afgelopen jaren. En elke keer als ik een nieuw garen zie, dan wil ik het hebben. Dan jeuken mijn handen om er mee te gaan werken. Om te zien hoe het garen eruit ziet als je ermee werkt. Om er iets moois van te maken. Marie maakt nou eenmaal graag mooie dingen.

Al die shawls en omslagdoeken liggen/hangen in de kast. Of zitten in een opslagbox onderin de kast. Sommige draag ik graag en vaak. Sommige draag ik nooit. Verkeerde kleur, kriebelig, een onpraktische vorm. Ik nam mezelf dus voor om er niet nóg meer te maken.

Maar ja…

Nieuw in de winkel. Double Silk Cake. Man, wat mooi. Het is 75% lamswol en 25% zijde. En zo zacht… als zijde. Prikt helemaal niet. Geweldig. In de cake van 400 gram zitten 22 kleuren verwerkt. Wat een uitstraling, luxe en zacht.

En daar begon het weer. Die jeukende handen. Soms denk ik wel eens dat er een steekje aan me los zit ;-) Jeanet had dezelfde jeukende handen als ik. Maar geen tijd. Zo’n winkel en zo’n inspirerend weblog – daar gaat een hoop tijd in zitten.

En ineens kreeg ik een idee. Als ik nou eens die cake mee naar huis neem en die Fabulous Shawl brei? En als jij ‘m dan in de winkel ophangt als ik klaar ben met breien? Dan zijn we allebei blij (dat ik brei)… Jeanet was meteen enthousiast. We mikken erop om de shawl klaar te hebben voor het brei- en haakfestival op zaterdag 1 juni.

Een dingetje nog… Het patroon is alleen verkrijgbaar in het Duits. Ik zat naast Johanna, Duits van geboorte en kampioen breister. Zij wil helpen om het patroon te vertalen. Ik heb het eerste stukje al vertaald zodat ik vanavond aan de slag kan. Binnenkort dus meer foto’s van dit prachtige garen.

Update

dit Nederlandstalige patroon is verkrijgbaar bij Blij dat ik brei: KLIK HIER

LINKS

Logo Blij dat ik brei

Blij dat ik brei weblog
Agenda van activiteiten bij Blij dat ik brei

4 reacties op “Fabulous Shawl”

Wat een goed idee zo!
Inleveren hoeft nog lang niet. Eerst genieten van het breien en al die mooie kleuren die dan voorbij komen.
Veel breiplezier!
Groet, Ilse

Geliked door 1 persoon

Dank je wel, Ilse! Ik ben gisteravond begonnen met breien. Het is nog even puzzelen met het patroon. Op vakantie een brood kopen of eten bestellen in het Duits, dat lukt me wel. Een beschrijving vertalen is een ander verhaal ;-) Maar dat gaat helemaal goed komen, met hulp van Johanna.

Groet, Annemarie

Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.