Categorieën
Breien Workshop

Workshop kralen breien

Vandaag was ik bij Jeanet van het weblog Blij dat ik brei in Arnemuiden voor een workshop kralen breien. Ondanks dat ik bij thuiskomst mijn tien bij elkaar gezwoegde toeren weer uit kon halen, was het een geslaagde dag.

Vandaag was ik bij Jeanet van het weblog Blij dat ik brei in Arnemuiden voor een workshop kralen breien. Ondanks dat ik bij thuiskomst mijn tien bij elkaar gezwoegde toeren weer uit kon halen, was het een geslaagde dag. Uithalen?! Ik leg het straks uit :-)

Kralen breien… ik had geen idee hoe dat moest maar het leek me wel leuk om te doen. Fijn dat Jeanet regelmatig workshops organiseert. Zo leer ik nog eens iets… en ontmoet ik nieuwe mensen. Vandaag heb ik onder andere Henny, Anke en Connie Grevers ontmoet, van Gelderse Mutsen. Zij gaven deze workshop.

Om kralen te kunnen breien, moeten ze op een draad zitten. Rijgen dus :-)

Vervolgens werd het breiwerk opgezet met twee draden. Ik had dat nog nooit gedaan, gelukkig deed een van de dames het even voor. Ik heb alleen het begin even gemist dus dat moet ik nog eens opzoeken :-) Let op de “ooooooh” toen ik het doorkreeg. Het duurde even…

Daarna oefenen met het breien. Ik was eerst een beetje aan het hannessen met het verschuiven van de kralen. Maar dat ging steeds beter. Af en toe je werk even na laten kijken, dat helpt!

Helaas kwam ik er aan het einde achter dat ik ergens een steek had laten vallen. Hmmm. Bij het meebreien van kralen is het ophalen van een steek niet mogelijk. Jammer is dat. Maar: nu kan ik nog een extra stukje oefenen hahaha. De techniek begrijp ik. Oefenen dus, tot ik het echt in de vingers heb!

Uiteindelijk kun je dan dit soort prachtig fijn breiwerk maken:

Ik heb een inspiratie tijdschrift gekocht van de Gelderse mutsen: Kralen in kleding. Daar staan hele mooie patronen in. Een aantal komen er op mijn verlanglijst-om-te-maken… (die maar groeit en groeit).

Maar eerst dit sjaaltje maar eens afmaken :-)

Jeanet, bedankt voor de organisatie. Ik houd je workshop-kalender in de gaten voor meer leuke nieuwe dingen om te leren.

LINKS
Blij dat ik brei weblog
Blij dat ik brei workshop agenda
Gelderse Mutsen

Klik hier om alle foto’s te bekijken

Advertentie

4 reacties op “Workshop kralen breien”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.