Categorieën
Workshop

Workshop zilveren ring

Op ♥ 20 juni ♥ maakten Joost en ik zilveren ringen bij Goudsmederij Burger in Wemeldinge.

♥ J&A ♥ 20 juni 2010 ♥

Dat staat bovenaan mijn agenda op de dag dat Joost en ik verliefd op elkaar werden. We kenden elkaar al een hele tijd, maar op die dag veranderde alles :-) En dat was dus deze maand negen jaar geleden. Een mooie dag om samen naar een workshop te gaan om zilveren ringen te maken.

Caroline van Goudsmederij Burger in Wemeldinge geeft zulke workshops. Ik had al contact met haar, omdat ik voor de personeelsvereniging van mijn werk workshops had geboekt om ringen te maken van zilveren theelepels. Dat gaan we in oktober doen, dus daarover later meer :-)

Op de website van Caroline vond ik de beschrijving van de workshop zilveren ring maken:

Tijdens deze workshop maak je zelf onder begeleiding van onze edelsmid in ongeveer 2,5 uur een zilveren ring! Je maakt kennis met diverse technieken, zoals zagen, solderen, hameren, vijlen, schuren en polijsten. Je zal versteld staan van wat je zelf gemaakt hebt.

Nou, dat laatste was inderdaad het geval!

Het was nog best lastig om te bepalen wat ik wilde maken. Uiteindelijk koos ik voor een brede ring met cirkels in verschillende afmetingen, zoals het voorbeeld links onder bij het aambeeld.

Joost besloot om een iets dikkere en smallere zilveren ring te maken. Hij maakte een strak ontwerp met facetranden.

Na het bewerken van het zilveren oppervlak en het rond buigen ervan, soldeerden we de ring dicht – met hulp van Caroline natuurlijk. Dat is wel een klusje om in één keer goed te doen ;-) Gelukkig was er geen EHBO nodig, met al dat scherpe gereedschap, hamers en open vuur hahahaha…

Het afkoelen van de gesoldeerde ring.

Nog een poosje stevig vijlen en daarna polijsten en… dan heb je dit:

Caroline belooft niets te veel op haar website… Ik sta er versteld van dat ik dit zelf gemaakt heb :-) Het was leuk om dit te doen op onze ♥ jubileumdag! We zijn erg blij met het mooie eindresultaat!

>> Meer foto’s zien? Klik dan hier!

>> Meer weten over Goudsmederij Burger? Klik dan hier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.