Categorieën
Creatief

Een nieuw blog

When you are enthusiastic about what you do, you feel this positive energy. It’s very simple.
Paulo Coelho

Een nieuw blog…

20140617_veer

When you are enthusiastic about what you do,

you feel this positive energy.

It’s very simple.

Laatst zei iemand tegen me: doe eens wat je leuk vind, ontspan een beetje… Dat idee had ik zelf ook al, toen ik afgelopen zomer in de Jura in Frankrijk voor onze (geleende) caravan in het zonnetje zat te lezen. Geen studieboek, geen leesvoer van het werk, maar gewoon een lekkere thriller. Zo eentje waar je al vanaf het begin helemaal in kruipt en in meeleeft. Een boek wat je haast niet weg kunt leggen omdat je zo graag wilt weten hoe het verder gaat. Zo’n boek dus. Toen dacht ik al bij mezelf, waarom doe ik dit niet vaker? Waarom doe ik niet vaker dingen die ik leuk vind? Lezen bijvoorbeeld, of fotograferen, of handwerken of… schrijven.

Tja. Nou. Euh… Gewoon, omdat er altijd zo veel andere dingen te doen zijn. Werken, leren, af en toe eens iets in het huishouden doen, vrijwilligerswerk op het werk en privé – er is altijd wel iets anders te doen dan écht leuke dingen doen. Da’s dus niet goed, bedacht ik me. Dat was de eerste stap. Mezelf bewust worden van het feit dat ik wel heel veel ‘moet’. Stap twee was: kijken wat ik kan veranderen. Wat kan ik schrappen, wat kan ik minderen, hoe kan ik meer tijd overhouden voor de leuke dingen van het leven. Wat minder vrijwilligerstaken doen, dat was een goed begin. Efficiënter omgaan met de dingen die echt moeten, dat is er eentje om aan te werken. En sommige dingen gewoon niet of veel minder doen, dat helpt ook. Minder rommel maken bijvoorbeeld, dan hoef ik namelijk ook niet op te ruimen ;-)

En dan krijg je dus gewoon vrije tijd. Tijd waarin je leuke dingen kan doen. Op de een of andere manier lukt het me altijd al wel om tijd vrij te maken om te fotograferen. Maar dat was het wel zo’n beetje qua hobby’s. En toen kwam tante Janna op bezoek. En tante Janna haakte. Gewoon bij ons achter in de tuin toen we koffie zaten te drinken. En na het eten. En tussendoor ook nog :) Janna nam mijn moeder, zus en mij mee naar een handwerkwinkel hier in de buurt. Dat kende ze van een blog: blij dat ik brei. En in die winkel lagen zulke prachtige kleuren garen, ik voelde me als een kind in een snoepwinkel.

Kleurenexplosie bij Blij dat ik brei
Kleurenexplosie bij Blij dat ik brei

 Ik kocht mooie groen/blauwe katoen en haakte in no-time een mooie omslagdoek. En daarna begon ik aan de volgende. Tussendoor maakte ik nog een paar inktvisjes voor de pasgeboren tweeling van vrienden van ons. En ik genoot ervan! Het haken maakt me rustig, ik kan het overal doen en het is zo leuk om het bolletje garen te zien groeien tot iets moois of leuks.

Al een tijdje speelde ik met de gedachte om weer eens met schrijven te beginnen. Vroeger als kind schreef ik al graag. Met mijn vriendin schreef ik tijdens onze middelbare schooltijd hele schriften vol met onze belevenissen – we schreven een stuk en gaven dan het schrift weer aan de ander mee. Dagboeken, weblogs, korte verhalen, van alles rolde er vroeger uit mijn pen c.q. toetsenbord. Een vriendin van me houdt een weblog bij en dat lees ik altijd graag, net als de schrijfsels van een oude bekende van ons durp die nu in de grote stad woont. De dames hebben me geïnspireerd om zelf ook een blog te gaan beginnen. “Live life inspired” is de naam  die ik gekozen heb voor mijn blog. Fabi, bedankt voor de online support de afgelopen dagen :) De linkjes naar de blogs van die dames zie je als je de + onderaan mijn kersverse eigen blog aanklikt.

Zo, mijn eerste post is een feit. Eentje over van alles wat, want daar gaat dit blog over. Over mijn gezin, mijn werk, fotografie, haken, onze huisdieren – een van alles wat blog over het leven  :)

Één reactie op “Een nieuw blog”

Yess! Daar is ie dan up and running. Welkom in het vanalleswat-blogland. Leuk om wat van je haakprojecten te zien en te lezen hoe je daar in bent gerold. Enne, wat betreft het efficiënter werken cq dingen doen enzo … Check mijn blog morgen :-)

Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.