Categorieën
Haken Handwerken

Tikkeltje Zeeuws

Jeanet van Atelier Jaffari

Deze week maakte ik voor het 3×50 fotoproject een portret van Jeanet Jaffari-Schroevers in mijn serie Zuiver Zeeuws. Jeanet is samen met haar man eigenaar van Atelier Jaffari in Arnemuiden. De naam klinkt misschien niet erg Zeeuws, maar de winkel is dat toch écht. Jeanet schrijft vanuit haar handwerkwinkel zeer regelmatig op haar weblog Blij dat ik brei en ze heeft een hele schare trouwe volgers. In haar winkel verkoopt ze allerlei soorten katoen, wol, handwerkbenodigdheden en materialen. De winkel hangt vol met voorbeelden en Jeanet heeft heel veel vakkennis en patronen! Een heerlijke winkel, die ik ontdekt heb dankzij mijn tante Janna uit Huizen. Tja, soms heb je wat hulp van buitenaf nodig om je eigen provincie te leren kennen…

Tikkeltje Zeeuws

Daarnaast heeft ze een webshop Tikkeltje Zeeuws waar je typisch Zeeuwse producten kunt kopen zoals schortenbont en visserstruien. Op deze foto laat Jeanet de Zeeuwse visserstruien meebrei-deken aan mijn moeder zien zien, met wie ik vanochtend ging shoppen in Arnemuiden :)
Ongeveer 1000 mensen hebben trouwens het patroon van deze meebrei deken gekocht en breien de lapjes van patronen van visserstruien uit heel Zeeland aan elkaar tot een grote deken.

Zeeuwse visserstruien meebrei deken 2015 - Tikkeltje Zeeuws

Nu ben ik niet zo van het breien, maar dit 100% Zeeuwse initiatief is natuurlijk wel een perfect onderwerp voor mijn 3×50 serie van 2015 :-)

Zeeuwse visserstruien meebrei deken 2015

Mijn nieuwe projecten

Bloemetjes sjaal

Bloemetjessjaal 2

Deze Scheepjes Invicta Extra en Noro Taiyo (uit Japan) kocht ik om een tweede bloemetjes sjaal van te haken. Van het Chocolate Dream pakket van Scheepjes voor KiKa haakte ik deze bloemetjes omslagdoek, en daar wil ik er nog wel eentje van hebben in wat lichtere kleuren voor het voorjaar! Het Japanse garen is echt prachtig, 50% katoen, 17% wol, 17% polyamide en 16% zijde. Heerlijk zacht en prachtige kleuren. Ik ben benieuwd of het ook lekker haakt. Er zitten wat dikteverschillen in het garen en dat zal vast een leuk effect geven.

Ananas omslagdoek

Scheepjes Invicta

Verder kocht ik nog drie bollen Invicta van Scheepjes voor een langwerpige sjaal met een ananas patroon. Dat is een uitgetekend Japans patroon. Volgens Jeanet is het wel te doen want het patroon wijst zichzelf. Nou… misschien moet ik nog wel eens terug naar Arnemuiden óf de hulp van tante Janna inroepen haha!

Perfect Darkness

Unicat zwart-groen

Oh ja, en last but not least kocht ik deze bol Unikat. Dat vind ik zulk leuk spul om mee te werken… in principe is Unikat 900 meter vierdraads garen waarbij om de honderd meter een van de vier draden vervangen wordt voor een andere kleur. Het is van 100Farbspiele, een Duits bedrijf waar ze met de hand garen maken. Deze bol is van de kleur Mambo en extra leuk want hij weegt ongeveer 100 gram meer dan de andere bollen Unicat die Jeanet had liggen. Hiervoor ga ik het patroon Perfect Darkness van Wieke van Keulen gebruiken! Dat gaat vast heel mooi worden.

Tja, en waar ga ik nu mee beginnen? De Unikat Perfect Darkness omslagdoek? Of toch de Noro/Invicta bloemen of de Invicta ananas sjaal? Hmmm… eerst maar eens de boel opruimen, stoffen en stofzuigen hier in huis. Ik heb de hele week nog vakantie dus tijd zat om te haken :)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.