Categorieën
Breien Workshop

Fair Isle breien

Fair Isle breien op z’n Portugees. Een nieuwe techniek leren, altijd leuk!

Nieuwe technieken leren, daar houd ik van. Een tijdje geleden volgde ik de workshop Portugees breien bij Blij dat ik brei. En nu was daar een vervolg op: Fair Isle breien op de Portugese manier. Even wat uitleg :-) Fair Isle is een techniek om te breien met verschillende kleuren. En bij Portugees breien regel je de draadspanning van je breiwerk met pinnen die aan je kleding vast zitten. Een foto zal wel helpen om het duidelijk te maken…

Dit is Christel Smallegange van ChrizKnitz. Ik maakte deze foto van haar tijdens het Brei- en Haakfestival in juni. Je ziet Christel hier Fair Isle breien. Ik vond het heel interessant om te zien hoe ze dat deed en dat wilde ik zelf ook wel leren. Toen de workshop Fair Isle breien op de workshop kalender van Jeanet verscheen, heb ik me dus ook gelijk ingeschreven.

De workshop was helemaal volgeboekt en het was weer een gezellige boel in het atelier :-) Het lukte al aardig om volgens het patroon met de verschillende kleuren te breien. Mijn draadspanning is nog niet helemaal perfect – het breisel is nog een beetje stijf. Meer oefenen dus!

Ik zie mezelf de komende jaren nog geen gebreide trui dragen (krijg het al WARM als ik er alleen maar aan denk) dus moet ik maar eens op zoek naar een leuk patroon voor een oefenobject. Bij Portugees breien is het averecht breien het handigste dus ga ik zoeken naar een leuk rondgebreid patroon.

Deze leuke gedecoreerde breipinnen zijn te koop in de webshop van Christel.

Ben je op zoek naar garen of een breipakket, kijk dan eens in de webshop van Jeanet. Haar blog is uiteraard ook een aanrader als je op zoek bent naar inspiratie!

Toevallig kreeg ik dit weekend een herinnering van Google. Deze zomer is het vijf jaar geleden dat ik voor het eerst, met tante Janna, naar de winkel van Jeanet ging om het garen te kopen voor deze omslagdoek:

LINKS
Workshop kalender Blij dat ik brei
Webshop Blij dat ik brei
Blog Blij dat ik brei
Website ChrizKnitz

2 reacties op “Fair Isle breien”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.