Categorieën
Naaien

Bag of the month Club

Tassen maken, ik houd ervan. Daarom ben ik fan van de Bag of the Month club :-)

Afgelopen najaar deed ik voor het eerst mee aan de Bag of the month Club… #bagomc is een internationale club van tassenmakers. Twee keer per jaar geven ze een serie tas-ontwerpen vrij in drie of vier opeenvolgende maanden. September-oktober-november was mijn eerste serie. Ik maakte één van de drie tassen, de Shoreline Shoulder Bag!

Deze tas is een ontwerp van Dog Under My Desk Pattern Designs en deze ontwerper is absoluut een aanrader. De patronen zijn voorzien van uitgebreide beschrijvingen en heel veel foto’s. Heel duidelijk en goed te volgen.

Voor deze tas gebruikte ik een oude spijkerbroek van mezelf en Zeeuws schortenbont gekocht bij Atelier Jaffari in Arnemuiden.

De voering is een katoentje, gekocht op het Stoffenspektakel. De fournituren voor de tas bestelde ik bij The Little Britisch Fabric Shop in de UK. Daar verkopen ze hardware-kits met alle benodigdheden voor de tassen van de Bag of the Month Club. In Nederland heb ik nog geen verkooppunt gevonden voor die kits helaas. Ik vind het soms nog lastig om de juiste fournituren te vinden, zeker als ik de beschrijving moet vertalen uit het Engels. Tips hiervoor zijn van harte welkom!

De Flora Wristlet van september en de Side Hustle van november heb ik nog niet gemaakt. Maar… binnenkort is het kerstvakantie, lekker veel freubeltijd :-)

En intussen kijk ik alweer uit naar het volgende tassen-seizoen. Vanaf januari start de Bag of the Month Club weer met vier aaneengesloten maanden. Een Rising stars editie met vier nieuwe ontwerpers. Ben benieuwd!

Een ‘early bird’ abonnement voor deze vier tas patronen kost $15 en daar komt dan nog wat belasting bij. Voor 17 euro weet je alles :-)

Meer weten over de Bag of the Month Club?
Kijk ff op de website!

Er is ook een Facebook groep :-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.