Categorieën
Creatief Workshop

Workshop glasmozaïek

De PV van EPZ organiseert veel creatieve workshops. Dit keer leren we mozaïeken met glas bij MozArtE in Arnemuiden! Heel erg leuk om te doen en ik ben benieuwd naar het eindresultaat.

De personeelsvereniging van EPZ organiseert heel veel verschillende dingen. Creatieve workshops zijn mijn favoriet :-) In de loop der jaren volgde ik er al heel veel. Ik maakte sieraden, kaarsen, bloemstukken, bonbons, Dikke Diva’s, ringen van theelepels, decoreerde taarten en chocoladeletters. Nu was het tijd voor iets heel anders.

Mozaïeken met glas.

Precies in m’n straatje. Vriendin Nicole was ook enthousiast dus meldde ik ons aan voor twee avonden freubelen in het atelier van Els. Helaas was ze zelf ziek (beterschap Els!) maar Will bleek een uitstekende vervanger. Bedankt, Will!

Een aantal dames was er voor de tweede keer, dus die waren al iets verder met hun creatie. Nicole en ik mochten beginnen met plakken… Op foto’s van Zeeuws Schortenbond plakten we glassteentjes. Die kregen we later mee als huiswerk. Huiswerk?! Ja, want al die steentjes moeten uitgeknipt worden zodat we ze de volgende keer kunnen plakken.

Unieke Zeeuwse glassteentjes

Foto-credits: Nicole

Na het plakken begonnen we aan de rand van de schaal. Toen die klaar was konden we vanuit het midden gaan werken. We kozen allebei voor een Zeeuwse knop als middelpunt. Die zit nu nog vast met dubbelzijdig plakband (een uitdaging op zich ;-)) omdat de schaal helemaal gevoegd moet worden.

De avond vloog voorbij! Ik heb nu al zin in volgende week :-)

Meer info over MozArtE vind je hier!

Lees hier verder in deel 2

3 reacties op “Workshop glasmozaïek”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.