Categorieën
Workshop

Workshop Glasmozaïek 2

Een fotoverslag van de tweede workshop avond Glasmozaïek bij MozArtE in Arnemuiden.

De tweede avond van de workshop Glasmozaïeken bij atelier/galerie MozArtE in Arnemuiden was super! Helaas was Els zelf nog niet van de partij maar oud-collega Will spande zich weer tot het uiterste in om de deelnemers te voorzien van tips en adviezen, praktische hulp en koffie met een lekker stuk appeltaart.

Nicole en ik werkten verder aan de schaal en bouwden ons ontwerp verder op, net als Leonie. Drie andere dames kwamen voor de eerste keer, waaronder recent gepensioneerde collega Tonny. Zij begonnen met het plakken van de glazen steentjes op het fotopapier van het Zeeuwse Schortenbont.

Creatieve mensen hebben geen rommel.

Creatieve mensen hebben overal ideeën liggen…

Het atelier van MozArtE is echt een heerlijke plaats om te werken. Omgeven door kleuren, vormen en schitterende creaties voel je de creativiteit overal om je heen.

Ik besloot om verder te werken met de kleine zwarte rondjes, daarna een rand met diezelfde steentjes in de petrol/teal kleur maar dan door de helft geknipt. Bij andere schalen zag ik dat in het rood en door het knippen van de rondjes bereik je het effect van de bloedkoralen snoeren in de Zeeuwse dracht. Dat knippen bleek overigens nog niet zo gemakkelijk maar gelukkig was Will zoals altijd hulpvaardig (bedankt Will!).

Na de geknipte rondjes werkte ik verder met iets grotere spiegeltjes net daartussen de dikkere en grotere zwarte rondjes. Die steentjes hebben allemaal prachtige namen maar die ben ik natuurlijk vergeten…

Daarna plakte ik zwarte staafjes als een cirkel om het binnenste gedeelte af te sluiten en tussen die staafjes en de buitenste rand kwamen de thuis uitgeknipte steentjes van Zeeuws schortenbont. Will hielp me met het corrigeren van een paar dwarsliggers en toen was ie af…

Deze foto’s kreeg ik van Nicole :-) Bedankt!

Ik ben super blij met het eindresultaat en ook de schalen van de andere dames zijn erg mooi geworden! Ik vond het leuk om te zien hoe elke kleur- en materiaalkeuze leidt tot een heel andere uitstraling van hetzelfde basisidee van de Zeeuwse schaal.

Tonny, bedankt voor het organiseren van deze workshop – je bent nu met pensioen maar als je nog meer van zulke goeie ideeën voor creatieve workshop hebt dan horen we dat graag!

Els en Will, bedankt voor jullie gastvrijheid en superleuke invulling van deze creatieve workshop van de PV EPZ! Een workshop bij MozArtE is absoluut een aanrader en misschien kom ik nog wel eens terug voor een kip of een alpaca (kun je die ook zagen Will??) ter decoratie van ons nieuwe huis ;-)

Voor meer informatie over deze of andere workshops:

8 reacties op “Workshop Glasmozaïek 2”

Wat een mooie reportage – en prachtige schalen. Ik heb zelf ook al met veel plezier een paar mooie dingen mogen maken bij Els en Will.
Ik heb nog een vraag over jouw andere creatieve talent, namelijk het maken van dit blog. Ziet er schitterend uit. Mag ik vragen welk platform of programma je daarvoor gebruikt? Alvast bedankt!

Geliked door 1 persoon

Weer een erg leuk blog, Annemarie. En de schaal is prachtig geworden. Ik heb mij alsnog opgegeven. 😄 Maar die van mij gaat “iets” kleurrijker worden, haha. DUH…

Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.