Categorieën
Borduren Museum/tentoonstelling

Honderdduizend bomen

Dat is veel, honderdduizend bomen. Je vraagt je waarschijnlijk af waar ik het over heb. Marie maakt… honderdduizend bomen?! Ik ga het uitleggen…

Dat is veel, honderdduizend bomen. Je vraagt je waarschijnlijk af waar ik het over heb. Marie maakt… honderdduizend bomen?! Ik ga het uitleggen…

In februari las ik in het online magazine TxP, een magazine over textielkunst, over Sara Vrugt en haar bos van draad. Sara begon met dit project omdat ze zich zorgen maakt over het klimaat. Ik was benieuwd en zocht op http://www.voordekunst.nl de campagne op: “Honderdduizend bomen en een bos van draad“.

Het zag er super leuk uit. Een popup atelier zou vier seizoenen lang door het land reizen, iedereen mocht mee borduren aan het enorme kunstwerk. Mensen zouden verhalen vertellen en die verhalen vastleggen met naald en draad. En… er zou een echt bos geplant worden! Het kunstwerk zou uiteindelijk ook weer opgenomen worden in de natuur. De zoom bevat zaden, die gaan ontkiemen, de stof vergaat en de planten komen tevoorschijn.

Bron: voordekunst.nl – 100.000 bomen en een bos van draad

Het hele idee fascineerde me. Ik houd van borduren en van de natuur. Ik besloot dan ook om een bijdrage te leveren als donateur en was van plan om naar een van de pop-up ateliers te gaan. Ze borduren daar met een lunevillenaald en dat krijg ik maar niet onder de knie. Wie weet kon ik daar de kunst afkijken?

Een succesvolle campagne leverde genoeg geld op voor een prachtig project. Heel veel mensen beleefden een hoop plezier aan het borduren. Ik wilde er ook graag aan meehelpen. Via Facebook en Instagram volgde ik het project.

Uiteindelijk liep het allemaal anders. We kochten een huis en waren daar druk mee. Dus een bezoek aan de eerste locatie zat er niet in. En toen was het maart en ineens zag de hele wereld er anders uit. Helaas (voorlopig) geen pop-up atelier.

Creatieve mensen zijn niet voor één gat te vangen… Er kwam een hele leuke oplossing: borduurpakketjes om thuis mee te kunnen helpen aan het project. Natuurlijk bestelde ik een pakket :-)

Wil jij ook mee borduren aan het bos van draad?

Kijk dan op de website www.honderdduizendbomen.nl – ik zag net dat die het op het moment niet doet maar dat is vast snel gefikst. Anders kun je via Facebook of Instagram vast wel contact opnemen om te bestellen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.