Categorieën
Alpaca Alpaca wol

Alpaca wol

Het is al een hele tijd geleden dat ik hier schreef. Sinds ons bezoek aan Alpaca Zeeland is er heel veel gebeurd. Het leven op de ‘boerderij’ begint al aardig een ritme te krijgen.

De jonge katjes die we bij het huis kregen zijn inmiddels al flinke katers. Onze oude Jack Russells (9 en 10 jaar oud) zijn aan hun tweede jeugd begonnen en rauzen door de tuin dat het een lieve lust is. De kippen doen het goed, drie hennen leggen inmiddels eieren en de haan kraait dat het een lieve lust is. Maar dat heeft natuurlijk allemaal niets met ‘mooie dingen maken’ te doen…

Grondstoffen voor ‘mooie dingen’ produceren we sinds kort ook zelf. Nou ja, niet persoonlijk natuurlijk… haha. Dat doen onze alpaca’s voor ons. Op de weide achter ons huis wonen nu Gaëlle, Kushinda en Lucy. Liushiadh, zo heet Lucy eigenlijk – maar dat is nogal een tongbreker ;-) Drie prachtige hembra’s (merries) met heerlijke wollige zachte vachten. Gaëlle is donkerbruin met een witte kop, Kushinda is wit en de kleine Lucy is donkerbeige.

AOL Gaëlle
AOL Kushinda
AOL Liushiadh (Lucy)

In het voorjaar worden de dames voor het eerst geschoren hier. En dan kan ik aan de slag met wassen, kaarden en spinnen van de wol. Ik kijk er naar uit :-)

Als je het leuk vindt om meer te lezen of zien over onze alpaca’s dan kun je eens kijken op onze nieuwe website: www.calishoek.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.