Categorieën
Alpaca Alpaca wol Spinnen

Alpaca Zeeland

Een bezoek aan alpacaboerderij Alpaca Zeeland; een wandeling met de alpaca’s en een high tea.

Na een lange zoektocht vonden we eigenlijk wat we niet zochten ;-) We waren op zoek naar een opknaphuis om ons droomhuis van te maken. We vonden ons droomhuis, van binnen al helemaal verbouwd en af. Buitenom nog wel wat werk op een grote lap grond. De tekst bovenaan de foto stond op de kalender op de dag dat we het huis voor het eerst bezochten. En dat was op 3 februari, de geboortedag van mijn vader. Heel bijzonder.

In juli verhuisden we. En nu we hier wonen kunnen we onze dromen realiseren. Een mooie grote tuin met terrassen en een grote vijver, een moestuin, een kippenhok – om maar een paar voorbeelden te noemen. Achter het huis ligt een flinke wei waar nu schapen van een collega van Joost logeren. Mijn droom is om alpaca’s te gaan houden. Schitterende dieren, lief van karakter, intelligent én leveranciers van anti allergene superzachte wol. Ik ben gek op natuurlijke materialen maar schapenwol kan ik niet dragen. Jeuk. JEUK! Ik moet er niet aan denken. Alpacawol daarentegen jeukt niet en is heerlijk warm. Spinnen, breien, haken, ik kan het allemaal. Het lijkt mij dus de perfecte combinatie van hobby’s en dus zijn we nu op zoek naar alpaca’s.

Op zondag 6 september waren Joost en ik te gast bij Alpaca Zeeland, een alpacaboerderij hier een paar kilometer verderop. Ik boekte een wandeling en een high tea. We troffen het met het weer, een stralend zonnetje en niet te warm. Op naar Nieuwdorp!

We werden hartelijk ontvangen door Ron en Carla van Alpaca Zeeland. Ze hebben twaalf alpaca’s waarvan de jongste, Guusje, geboren is in juni. De groep werd in tweeën gesplitst en Carla gaf ons Cappuccino om mee te wandelen. Wat een schatje!

Wandelen met Cappuccino

En als kers op de taart liep kleine Guusje met haar moeder Florance met onze groep mee. Zo jong als ze is, ze is al erg mak. Ze was erg vrij en liet zich aanhalen door de wandelaars, maakte sprongen en rolde in het zand/gras.

Na de wandeling kregen de alpaca’s wat lekkers en genoten wij van de high tea.

Fijn dat mijn koolhydraatarme dieet geen probleem was voor de kok. Ik kreeg een heerlijke bouillon en salade!

De eigenaar van Alpaca Zeeland, Ron, gaf ons heel veel informatie over alpaca’s en zijn ervaringen met de dieren en fokkers ervan. Heel fijn om met iemand te praten die zo veel ervaring heeft met de dieren en er zo enthousiast over praat. En we hadden een interessant gesprek over het verwerken van alpacawol. Ik kreeg vachten mee van Zsa Zsa, Amigo en Florance.

De vacht van Zsa Zsa
De vacht van Amigo
De vacht van Florance

Het is jammer dat je er niet even aan kunt voelen. Zacht. Zo zacht! Heel anders dan schapenwol – het is niet vet en het ruikt heel anders. Geweldig. Vandaag ga ik een begin maken met het spinnen :-)

Heerlijke voorpret voor als over een tijdje onze eigen dieren in de weide lopen. En wat ook bijdraagt aan de voorpret is deze schattige alpaca die we cadeau kregen van C&F. Zo lief!

Wat een schatje!

>> Meer foto’s van ons bezoek aan Alpaca Zeeland vind je hier

Één reactie op “Alpaca Zeeland”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.