Categorieën
Haken Handwerken

Mandala 2

Vorig jaar haakte ik twee mandala’s. Over de eerste blogde ik al eerder. Toen ie in het nieuwe huis boven de bank hing, vond ik de kleuren toch niet zo heel erg mooi passen in het interieur.

Tja, dan zit er maar een ding op… een nieuwe bol Unicat halen bij Jeanet (Blij dat ik brei) en aan de slag. Ik koos de kleur Fjord, mooie 4-draads unicat in grijs/blauw/petrol tinten die perfect passen in onze huiskamer.

Deze keer haakte ik ‘m een stuk makkelijker dan de eerste keer, toen moest ik nog al eens een stukje terug.

Tip

Ga je zelf ook een mandala haken? Het omhaken is nogal een toer (letterlijk en figuurlijk). Ik verdeelde de mandala met gestrikte katoenen draadjes over de ring. Eerst in vieren, en toen elke keer de helft van een vlak. Tot ik om de 3 a 4 centimeter een strikje had. Dat lijkt een hoop werk maar het scheelt aanzienlijk bij het omhaken van de ring. Het lukte op deze manier goed om een volle rand te haken zonder dat ik kramp in mijn handen kreeg van het strak trekken van de mandala tijdens het haken!

Eindresultaat

Het resultaat bevalt me heel erg goed:

Patroon

Het patroon staat op het weblog van Jeanet: Blij dat ik brei.

2 reacties op “Mandala 2”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.