Categorieën
Creatief Handwerken Shoppen

Wol-therapie

Afgelopen donderdag was ik in de winkel. Bij Jeanet – van Blij dat ik Brei. Een jaar geleden konden we nog niet vermoeden dat een bezoek aan een winkel nu iets bijzonders zou zijn. Maar dat was het dus wel. Wol-therapie noem ik het. Bolletjes voelen, kleuren bij elkaar zoeken, ideeën bespreken – ‘gewoon’ even ondergedompeld zijn in de zachtheid en de kleuren.

Het was fijn om Jeanet weer even te zien (oké, de helft van haar gezicht dan) en te spreken. Even bij te praten over hoe het nu gaat. En weer even heerlijk enthousiast te worden over de garens die ik kocht voor een ‘Claire-omslagdoek’ maar dan met wat meer kleur.

Claire Fraser. Outlander. Zo’n serie waar ik helemaal in kan verdwalen. Een heerlijk verhaal, fijne mensen om naar te kijken. Een andere tijd, andere gewoonten en gebruiken. En hoe een vrouw uit het ‘heden’ dan leert leven met zo veel minder dan ze eerst had. Minder in de zin van rechten, mogelijkheden en technische ontwikkelingen. Nou ja, dit is geen review over de serie Outlander op Netflix. Laten we het er op houden dat ik er graag naar kijk :-)

Een van de dingen die ik leerde van Claire was hoe ik mijn driehoekige omslagdoeken op een praktische manier kan dragen. Ik kocht fibula’s, online, bij Speerbijter. Fibula’s zijn metalen spelden zoals ze in de historie gebruikt werden. Heel eenvoudig qua ontwerp maar voor mij een stuk beter geschikt dan de losse ringen en pinnen die mensen ook wel gebruiken voor zulke omslagdoeken. Op de een of andere manier raak ik altijd óf de pin, of de ring kwijt… En nu maak ik mijn doeken vast door de punten helemaal om me heen te slaan en op mijn rug vast te maken met een fibula. Tadaaa… omslagdoek a la Claire.

Dan zou je denken dat ik wel genoeg omslagdoeken heb om de komende tien jaar mee door te komen. Dat is denk ik ook wel zo, die stapel die verslijt ik niet een twee drie. Maar ja, Jeanet had nieuwe Unicat. Unieke, 6 draads Unicat. Unicat Surprise Kollektion nr 16. En die kleuren… oh zo mooi. Petrol, zeegroen en cyclaam/roze tinten. Ik heb bol nummer 8 van de 24 bollen die ervan gemaakt werden. Ik kocht er Scheepjes Softfun bij in de kleuren Aztec en Cyclamen. Perfect voor een Claire omslagdoek met wat meer kleur!

En ik kocht een Muud handwerktas. Oh wat een prachtige leren tas. Jeanet blogde er al verschillende keren over en dan dacht ik…. moooooi. Maar toen ik de tas echt in mijn handen had was ik op slag verliefd. Ik laat ‘m nog niet zien hier, want ik krijg ‘m volgende week pas, voor mijn verjaardag :-) Later dus meer over de Muud projecttas.

Smile!

Het was een heerlijk bezoek aan mijn handwerkwinkel. Ik reed naar huis met een grote glimlach op mijn gezicht en nieuwe energie. Dank je wel Jeanet! Dat uurtje wol-therapie was precies wat ik nodig had!

Ben jij ook toe aan een nieuw handwerkproject? Maak dan een afspraak met Jeanet of shop in de webwinkel:

Weblog Blij dat ik Brei
Facebook pagina Blij dat ik brei
Webwinkel Blij dat ik brei

Één reactie op “Wol-therapie”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.