Categorieën
Creatief Workshop

Epoxy

Een workshop epoxy gieten bleek een lesje in het uit handen geven van de controle. Met een prachtig eindresultaat!

Workshops, nieuwe dingen leren, andere materialen bewerken – ik houd ervan. Vorige week was ik bij Atelier Meinie in Lewedorp. Meinie schildert en werkt met acryl en epoxy en daar geeft ze ook les/workshops in.

Atelier Meinie

Het is weer eens wat anders dan garens en lapjes… heeeel anders. Dat merkten we eigenlijk pas aan het eind van de workshop – daarover straks meer.

Na een hartelijke ontvangst door Meinie gingen we aan het werk. We hadden gekozen voor een cirkel met een diameter van dertig centimeter. Meinie had al veel voorbereidingen getroffen. De houten ondergrond was behandeld met Gesso (een soort primer) en acrylverf. De cirkels waren perfect waterpas uitgelijnd op tafel en afgeplakt met schilderstape.

Na een uitgebreide uitleg met video’s van het proces begon het lastigste gedeelte. Het kiezen van de kleuren :-) Zo veel keus maar eigenlijk wist ik het al snel. Mijn favoriete kleuren, zwart, zilver, turquoise en paars in metallic uitvoering. En nog wat zilveren glittertjes.

Best spannend om dan echt te gaan gieten met kleuren. Want wat je giet, kun je er niet meer uithalen :-) Maar goed, het is een workshop en we doen dit om de techniek te leren kennen. Dus vooruit maar, en hopen op een goede uitkomst.

Die uitkomst was nog best spannend. Vlak voordat we weggingen haalde Meinie het plakband weg rond de cirkel. Dan begint de epoxy te lopen en ontstaat er een heel andere kleurverdeling, een ander patroon. Best lastig om te zien… je hebt er dan geen controle meer over. Met stof en garen heb je altijd 100% controle over het resultaat. En is het niet wat je verwacht, dan haal je het uit en doe je het opnieuw.

Epoxy, tja, afwachten… Het stuk heeft een week in het atelier liggen harden en toen kon ik het ophalen. Ik ben erg blij met het eindresultaat. Het is niet goed te fotograferen. Er zit diepte in de epoxy, de kleuren versterken elkaar. En als het licht er op valt vanuit een andere hoek zie je weer andere details. Gaaf.

Ik vond het zo gaaf om te doen en Joost (die dagelijks vloeren maakt en ook met epoxy werkt) ook. Dus de volgende workshop bij Meinie is alweer geboekt. Een bijzettafeltje met een dienblad, gegoten met epoxy.

Wil je nou ook zo’n leuke workshop doen? Wacht dan niet te lang want Meinie stopt eind april met de workshops!

Kijk op de site van Atelier Meini voor meer informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.