Haakprojecten

Vanochtend moest ik even naar de lokale handwerkwinkel om een haaknaald nummer 10 voor de col die ik voor m’n Lief ga haken. Natuurlijk kwam ik met meer thuis dan alleen die haaknaald… Een blogpost over mijn #WIP (Work In Progress) op het gebied van haken.

20141025_addi_3.0

Ik nam gelijk een Addi 3.0 mm mee. Het is even wennen, zo’n ergonomische haaknaald. Maar ik merk wel dat mijn vingers en pols blij zijn met de andere houding van m’n hand als ik die naalden van Addi gebruik. En de afwisseling met andere haaknaalden zoals de Clover, dat helpt ook.

En ik kon deze Verona van Scheepjes ook niet laten liggen. Mijn volgende project: een shrug (een soort vest van een rechthoekige lap met een kraagje erop) ontworpen door Wink van A Creative Being. Een nieuw #WIP (Work In Progress) voor tussendoor als ik de wekelijkse vierkantjes van de Scheepjes CAL 2014 af heb.

20141025_WIP-shrug

Prachtige kleuren zitten er in deze mooie zachte draad van Scheepjes. Het bestaat uit 50% wol en 50% acryl maar kriebelt (bij mij) niet. Het past ook heel mooi bij mijn net nieuwe nagels van It’s a G nail :-)

20141025_Linie52-col_J

Maar eerst: de col voor m’n lief haken. Dik zwart materiaal van 75% polyacryl met 25% scheerwol van Linie 52. Met de 10mm haaknaald gaat dat vast snel klaar zijn!

Oh nee, eerst natuurlijk de vierkanten van deze week maken… Als de strijk klaar is!

20141025_CALweek4