Categorieën
Haken Handwerken

Rafiki en oogjes

Vandaag weer even lekker geshopt bij de handwerkwinkel van Jeanet (Blij dat ik brei) dus ik kan weer lekker aan de haak!

Vandaag was ik weer eens op bezoek bij Jeanet van Blij dat ik Brei. Mijn favoriete handwerkwinkel! Jeanet blogt heel veel over brei- en haakpatronen en prachtige garens en ze is een bron van inspiratie voor mij en ontelbare andere handwerkliefhebbers.

De eerste blogpost van Jeanet in het nieuwe jaar ging over Rafiki. Ik kende ‘m nog van The Lion King, die ouwe baviaan.

rafiki quote

Wat ik niet wist, is dat Rafiki ‘vriend’ betekent in het Swahili en dat is dan weer relevant voor dit verhaal… Het zit namelijk zo. De dochter van Jeanet, Miriam, is bezig met een project voor school en ze gaan in mei naar Kenia. Om geld in te zamelen voor het goede doel hebben Miriam en Jeanet een speciale actie opgezet en unieke Unikat bollen laten maken in deze prachtige Keniaanse kleuren:

20160109_garen-2

Wat een prachtige kleuren. Ik was op slag verliefd en heb gelijk een bol besteld. Bij de Rafiki krijg je twee speciaal voor dit patroon ontworpen gratis patronen: een haakpatroon in filetsteek en een breipatroon. Maar… een dag later postte Jeanet weer een bericht: Blown Away. Over het overweldigende succes van de actie! En daarbij stond een patroon van Jellina, de Olivia colsjaal. En ook daar was ik op slag verliefd op. Het jeanskleurige bolletje rechts op de foto heb ik gekocht om het Olivia patroon te kunnen maken:

Ik denk dat dit met de Keniaanse kleuren van Rafiki heeeeel mooi wordt!

En alle goede voornemens ten spijt, bleef het niet bij deze aankopen. Ik kocht ook nog een stapel bolletjes Softfun van Scheepjes en Miami van Annell (verschillende merken, hetzelfde spul). Heerlijk zacht en mooi van kwaliteit. Dat is voor een poncho!

20160109_garen-5

In november zag ik al eens een post voorbij komen van Tertia Mulder, over een patroon van ‘Redheart’. Tertia noemt het het oogjespatroon:

Dit ga ik dus gebruiken om een poncho van te maken… maar dan wel in iets rustiger kleuren en met zwart als verbindende kleur :) Waar ik even niet aan gedacht had, dit wel weer heel veel draadjes zijn om aan- en af te hechten. Voorlopig heb ik dus weer wel wat te doen!

Ben jij ook aan een (of meer) project(en) bezig? Vertel, ik ben benieuwd!

2 reacties op “Rafiki en oogjes”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.