Categorieën
Creatief Haken Handwerken

Haakprojecten

Gisteren bracht ik weer een bezoekje aan de handwerkwinkel van Jeanet Jaffari van het weblog Blij dat ik brei. Ik brei niet, maar ik ben blij dat ik haak :) En ik ben blij met Jeanet, haar vak- en materiaalkennis, advies en hulp!

20160403 Siobhan Fresco 01
Mijn laatste project is klaar, de shawl Siobhan van ontwerpster Bernadette (Berniolie @Etsy). Die shawl ligt nu bij Jeanet in de winkel om een tijdje te gebruiken als showmodel van het prachtige Fresco garen. Echt heel mooi spul.

20160416 Siobhan Fresco 01

Tijd voor iets nieuws dus! Een paar jaar geleden begon ik met mijn eerste CAL – crochet along – een haakproject waarbij je elke week een deel van het patroon krijgt en zo gaandeweg een -in dit geval- deken in elkaar zet. Een leuk project, heel leerzaam want er kwamen een hoop voor mij nieuwe steken aan bod. De uiteindelijke deken is op zolder terecht gekomen want ik vond de kleurencombinaties uiteindelijk toch niet zo heel erg mooi… Ik zei al, leerzaam :)

20141025_CALweek4

Ik ontmoette Marinke, de ontwerpster van die deken, op een creabeurs in Utrecht waar ik met m’n moeder, zus en schoonmoeder was. Helaas is Marinke er nu niet meer, maar haar laatste ontwerp is door collega-ontwerpsters afgemaakt en deze deken is de CAL van Scheepjes van 2016. En die maak ik! Dit keer met mijn eigen keuze qua garen en kleuren.

20160424 Last dance on the beach 01
Mijn 3×50 foto van deze week

Gisteren zocht ik een aantal mooie zachte tinten bij elkaar bij Jeanet, en de eerste blokken zijn al klaar. Dit is een echt lange termijn project want ik wil de deken groot genoeg maken voor ons bed. Als we het goed uitgerekend hebben, is voor deze deken het aanzienlijke aantal van 144 gehaakte blokken nodig. Ik heb gekozen voor Catania katoen van Schachenmayr. Heel veel verschillende kleuren/tinten en mooi materiaal.

Dus… als je me zoekt, dan zit ik op de bank – te haken :)

3 reacties op “Haakprojecten”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.