Categorieën
Creatief Haken Handwerken

Brei- en haakfestival

Honderden haakliefhebbers waren op 4 juni in Arnemuiden op het Brei- en haakfestival!

Jeanet Jaffari had handwerkliefhebbers in Zeeland en ver daarbuiten al wekenlang lekker gemaakt met allerlei informatie op haar blog. Namen van ontwerpers/bloggers, foto’s en voorbeelden van al het moois wat er te zien en doen zou zijn op het Brei- en Haakfestival in Arnemuiden. Ik keek er dus al een tijdje naar uit! Vorig jaar in juli ben ik met tante Janna naar het festival geweest. Toen schatte Jeanet dat er zeker zestig mensen waren geweest :) Het was erg gezellig in de winkel, het atelier en de tuin. Op haar blog plaatste Jeanet een aantal van de foto’s die ik gemaakt had. Dit jaar heb ik het festival op verzoek van Jeanet gefotografeerd. Dat was echt genieten, al die vrolijke kleuren en prachtige patronen. En al die verschillende mensen die samen kwamen om hun hobby met elkaar te delen.

20160604 Brei en haakfestival Arnemuiden (AdB) 03

Op zaterdag 4 juni ging het los :) Dit keer kon Jeanet een deel van het marktplein voor de deur van de handwerkwinkel gebruiken voor stands en grote tenten. Verschillende bloggers en ontwerpers lieten hun werk zien.

De ‘Scheepjes dames’ Jellina, Annelies, Atty en Kirsten organiseerden een haakworkshop met een gratis patroontje van een Mandala – je vindt het patroontje op het blog van Jellina. Ik kwam er niet aan toe omdat er steeds wel weer iets te fotograferen was, maar ik ga zeker het leuke patroontje haken, dat wordt een speldenkussen!

20160604 Brei en haakfestival Arnemuiden (AdB) 42

 

Wieke van Keulen was er ook, mét nummer 2 van  haar nieuwe Magazine, Bloemetjes buiten. Wieke heeft op haar site een leuke win-actie voor het magazine!

Ik heb het magazine zaterdag gekocht en vind het erg leuk. Veel kleurige inspiratie en leuke patronen. Daar ga ik zeker nog wel eens iets uit haken.

En wie weet ga ik ook nog wel eens met de breinaalden aan de slag :-)

 

De opkomst was overweldigend, honderden handwerkliefhebbers bezochten het festival. Jeanet en haar team/familie hebben keihard gewerkt om iedereen te voorzien van garen, adviezen, patronen, koffie, thee, cake en Zeeuwse knop drop :) Het was zó leuk om te zien hoe mensen elkaar hielpen, advies gaven, hun eigen handwerk lieten zien en dat van anderen bewonderden. Een dikke DANK JE WEL voor Jeanet en haar team is dus wel op zijn plaats, zij hebben dit allemaal mogelijk gemaakt!

20160604 Brei en haakfestival Arnemuiden (AdB) 33
Wát een prachtige garens had Jeanet. En wat vlogen die knotten, strengen en bollen als zoete broodjes over de toonbank :)

20160604 Brei en haakfestival Arnemuiden (AdB) 79Ik ontmoette de kleurrijke en vrolijk Jorinda die net zo’n ‘hysterische’ omslagdoek bij zich had als mijn tante Janna. Wat bleek? Echt heel grappig, zij kennen elkaar! Janna en Jorinda hadden elkaar op een workshop ontmoet. Leuk weetje: Jorinda woont vlak bij mij en m’n tante in Huizen :-) Wat is de wereld soms klein…

Jolanda en Naomi van de Mix ’n Match CAL waren er ook met hun dekens. Oh… ik kom echt heel veel vrije tijd tekort!

Dit is maar een kleine greep uit mijn foto’s van het festival. Heb je zin in meer: mijn hele fotoreportage kun je op Google Photos bekijken: KLIK HIER

Zo veel moois heb ik gezien, zo veel inspiratie opgedaan. Het was echt super! En volgend jaar? Dan ben ik er zeker weer bij!

 

Links

Blij dat ik brei – blogpost van Jeanet over het festival
Jellinas-creations – blogpost van Jellina mét het gratis patroontje
Vicarno – website van Annelies Baes
Atty’s blogspot – blog van Atty
Haakmaarraak.nl – blog van Kirsten
Wieke van Keulen – website van Wieke
Jolanda’s blog – van de Mix ’n Match CAL
Jorinda – haar Etsy shop

7 reacties op “Brei- en haakfestival”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.