Categorieën
Creatief Haken Handwerken

Deken

Het afgelopen half jaar haakt ik aan een deken voor op ons bed. Een flink project met een mooi eindresultaat!

In mei begon ik te haken aan de Crochet ALong (CAL) van Scheepjes: Last Dance on the Beach. Een eerbetoon aan ontwerpster Marinke Slump, ook wel Wink genoemd. Ze overleed in juni 2015 op veel te jonge leeftijd aan de gevolgen van een depressie.
20141106_130323
Ik ontmoette Marinke op de Kreadoe eind 2014, en haakte toen ook mee aan de CAL van Scheepjes. Een leuke meid, spontaan en blij – dacht ik. Het kwam toen niet in me op dat zij zo zwaar leed onder haar depressiviteit. Haar overlijden greep me aan.

Dit voorjaar kwam Scheepjes met een CAL als eerbetoon aan Marinke en ik wilde graag meedoen, omdat het haar laatste ontwerp was. De materialen/pakketten van Scheepjes spraken me niet aan, dus ik koos mijn eigen kleuren katoen van Sachenmayr bij Jeanet van Blij dat ik brei in Arnemuiden en ging aan de slag.

 

20160529_135647

De deken moest groot genoeg worden voor ons tweepersoonsbed, dus haakte ik twaalf blokken van elk van de twaalf patroontjes: 144 blokken in totaal. Da’s best veel :-)

Er zat een hoop variatie in de patronen en een aantal steken of combinaties van steken waren nieuw voor me. Leuk om weer zo veel te leren! Vooral de corner-to-corner steek en de verschillende reliëf steken vond ik erg leuk om te doen. Eén patroontje heb ik niet gehaakt, dat was het blok met de geribbelde steek die eruit ziet alsof ie gebreid is. Ik kon de slag niet te pakken krijgen, het bleef maar lubberig en scheef. Toen zag ik op internet een ander patroontje gemaakt door Tinc, de zus van Marinke: het blokje met de zeester.  Ik vond het mooi passen bij het thema van dit project: Last Dance at the Beach.

img_20161030_144611

Het aan elkaar haken van alle blokken en het omhaken van de deken met een mooie rand, dat was een hele klus.

Half oktober was de deken helemaal klaar, ik heb er een half jaar aan gewerkt. En ik ben blij met het eindresultaat :-)

Links:
Informatie over de CAL van Scheepjes
Mijn blogs over Wink’s CAL (1) (2) (3)
Jeanet’s blog Blij dat ik brei
De facebook CAL groep van Scheepjes

4 reacties op “Deken”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.