Categorieën
Breien Creatief Handwerken Workshop

Kant breien

Een fotoverslag van de workshop kant-breien bij Jeanet Jaffari van #blijdatikbrei

Vanmiddag was ik te gast in de winkel van Jeanet Jaffari-Schroevers in Arnemuiden, van het weblog “Blij dat ik brei“. Een tijdje geleden schreef Jeanet op haar blog over een paar brei-workshops, eentje over kant-breien en eentje om continentaal te leren breien. Ik ben al een week of wat bezig met een gebreide omslagdoek en wil graag wat meer  breitechnieken en steken leren dus ik schreef me meteen in voor beide workshops.

20161126 workshop kant breien 21.jpg

Vanmiddag was de workshop kant-breien, verzorgd door Ans. Kant, da’s met gaatjes. Je zou denken, dan kun je toch gewoon af en toe een steek laten vallen?! Nee, zó werkt dat natuurlijk niet :-) Aan de hand van een patroon van Lace ’n More en met Cotton 8 van Scheepjes leerde Ans ons de fijne kneepjes van het kant-breien: een draadomslag maken en  steken samenbreien op verschillende manieren.

Na het aanvankelijke gekwebbel werd het al snel stil. Opperste concentratie bij het tellen tijdens het breien van het patroontje. Het moet een boekenlegger worden, maar dan moet je natuurlijk geen steken kwijtraken of scheef op je patroon kijken en de verkeerde volgorde van steken aanhouden ;-)

Bij Johanna kon ik mooi even meekijken hoe dat nou gaat met dat Duitse/Continentaal breien. Gewoon breien kan ik niet, dan doet mijn schouder zo’n zeer. Maar met de rondbreinaald en op de Duitse manier gaat het prima. Van Johanna en Ans leerde ik nog een andere manier waarop het nog sneller gaat en ik nog minder belastende bewegingen moet maken. De truc is om averecht op een iets andere manier te doen. Dan draaien de steken maar als je dan bij het recht breien in de achterste lus insteekt dan komt het allemaal goed. Bedankt dames!

week_46_annemariedeboer
Mijn bijdrage aan het #3×50 fotoproject, week 46.

Ans liet ons ook nog even zien waar al het geploeter toe kon leiden, een prachtige sjaal van zijde met meegebreide kraaltjes. Echt een kunstwerk! Ik moet nog eens vragen waar het patroon van die mooie sjaal te vinden is. Ooit, als ik meer vrije tijd heb, ga ik me toch eens aan zoiets moois wagen.

20161126-workshop-kant-breien-19

Maar voorlopig oefen ik op dit kleine boekenleggertje. Die kan mooi in mijn studieboek :-) Als ik ‘m af heb dan… voorlopig ben ik nog niet verder dan de ribbels aan de onderkant…

20161126-workshop-kant-breien-22

Oh ja en die mooie fotogenieke rondbreinaald, dat is de Symfonie Wood is van KnitPro. Dit is maat 2,75 – 100 cm lang – houten naalden met een roodbruine draad. Natuurlijk kun je die mooie naalden vinden in het uitgebreide assortiment van Jeanet, in de handwerkwinkel, Markt 1 in Arnemuiden.

Jeanet en Ans, bedankt voor een leerzame en gezellige middag! Tot 10 december, dan kom ik weer langs voor de workshop continentaal breien :)

Links:
Weblog “Blij dat ik brei”
Blogpost Kant- maar dan anders
KnitPro
Scheepjes

2 reacties op “Kant breien”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.