Categorieën
Breien Creatief Handwerken Workshop

Rond breien

Een fotoreportage/verslag van een middagje breien met de rondbreinaald bij Blij dat ik brei – Jeanet Jaffari-Schroevers in Arnemuiden.

20161210 workshop rondbreinaald 01.jpgLekkernijen tijdens het breien…

Vandaag was de workshop breien op de rondbreinaald in de handwerkwinkel van Jeanet Jaffari-Schroevers van Blij dat ik brei, verzorgd door Ans Baart. Designer Annelies Baes uit België was vanmiddag ook van de partij.

Twee weken geleden was ik er ook, toen was er een workshop Kant breien (en nee, de boekenlegger is nog niet klaar…). Nu was het de onderwerp dus de rondbreinaald. Ik kon al wel een beetje continentaal breien, maar ik wilde graag nog wat meer leren over die techniek.

Ze noemen dat continentaal breien ook wel Duits of Noors breien. Ik kan me nog heel goed herinneren dat de dames in ons vakantieverblijf vroeger in Oostenrijk echt een razend tempo hadden met die rondbreinaalden, en dat hun houding tijdens het breien er een stuk comfortabeler uitzag dan mijn gemodder met gewone lange breinaalden. Ik ben op een gegeven moment zelfs gestopt met breien omdat ik altijd zo’n last had van mijn schouders en polsen. Maar… nu kan het weer!

20161210-workshop-rondbreinaald-06

De truc bij het continentaal breien is dat je je breiwerk veel lager vasthoudt dan met gewone lange naalden. Je kunt je handen gewoon laten rusten op je bovenbenen en maakt alleen bewegingen met je vingers. Omdat je zulke kleine bewegingen maakt, gaat het veel sneller dan op de traditionele manier – nou ja, na wat oefening dan toch :-) Wil jij ook continentaal leren breien, houd dan het weblog van Jeanet in de gaten! Er komen nog meer workshops!

20161210-workshop-rondbreinaald-14

Niet alleen het leren van de techniek was erg leuk, het was ook een gezellig clubje dames.

Dit keer deed mijn moeder én mijn schoonmoeder mee, en ook de vriendin van mijn moeder:

Er waren allerlei projecten te bewonderen, een van de dames had een prachtige rondgebreide dubbele sjaal bij zich van sokkenwol. Laat ik die nou net niet op de foto hebben. Maar… inspiratie genoeg vanmiddag!

Ik kocht donkergrijs/bruin Lace garen van Borgo de Pazzi, een prachtig garen van 100% Merino extra fijn garen voor de Diamond Diva Shawl ontworpen door Annelies Baes. Die shawl zag ik twee weken geleden al hangen in de winkel, het patroon kocht eerder deze week online. Het is prachtig door het geometrische ontwerp, en ik vond daar het geschikte garen voor. Ik kan niet alles gebruiken omdat ik overgevoelig ben voor wol, maar deze zachte Merino is perfect omdat het niet kriebelt!

Ook kocht ik een paar bollen Scheepjes Colour Crafter Velvet, een mooie gemêleerde acryl. Die wil ik gebruiken om een dubbele rechte sjaal te breien.

En dan als afsluiter van deze blogpost over rondbreien mijn 3×50 foto van deze week, week 48 al weer. Nog twee weken en dan is het 3×50 avontuur voor mij voorbij…

20161210-workshop-rondbreinaald-12

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.