Categorieën
Creatief Haken Handwerken Workshop

Brei en haakfeest!

Vorige week zaterdag (3 juni) was het 2e Brei en haak festival in Arnemuiden, in en rond de winkel van Jeanet Jaffari Schroevers van het weblog Blij dat ik brei. Ik ging, gewapend met mijn camera, op pad om er een reportage van te maken. In de vroege ochtend regende het nog even flink en was er een klap onweer, maar gelukkig was dat alleen een buitje voor het stof! De rest van de dag was het perfect festival weer. De zon scheen, er stond een aangenaam briesje en het bleef de rest van de dag droog!

Ik was er om kwart voor 11, net voor de officiële start om 11 uur. Ze waren er al helemaal klaar voor, het team van vrijwilligers en familieleden van Jeanet. De koffie, thee en cake stond klaar. En de winkel en de kraam van Jeanet waren goed gevuld met allerlei mooie bolletjes, cakes en strengen garen van allerlei verschillende merken, waaronder 80 (!) bollen Unikat. Die 80 bollen waren een uur later verkocht. Huh?!

20170603_Brei en haakfestival_AdB_005

Omroep Zeeland Radio was aanwezig… Helaas kan ik niets terugvinden op hun website van de interviews en het spel met de dobbelsteen.

De sokkendokters, wat knap, ik heb vol bewondering gekeken hoe zij de mooiste sokken breien met allerlei patroontjes erin. Kunstig!

Jellina gaf een leuke workshop armbandjes haken. Ik heb een paar bloemetjes gehaakt maar toen werd ik weer afgeleid door fotogenieke dames en mooie wolletjes… Gelukkig heeft ze het patroontje van de bloemetjes op haar blog gezet, daar kan ik in de vakantie eens lekker voor gaan zitten!

Johanna verzorgde een workshop wol verven, Wieke en Heidy leerden belangstellenden hoe je Tunisch haakt, Giovanna leerde mensen mochila sleutelhangertasjes haken… er was veel belangstelling voor de workshops en de mooiste kleurencombinaties kwamen tevoorschijn. Gaaf om te zien!

En ondertussen stond de winkel steeds helemaal vol. Jeanet en Ans moesten alle zeilen bij zetten om alle klanten te helpen met hun aankopen. Wát een drukte!

Jammer dat Jeanet en Ans niet hebben kunnen meegenieten van de gezelligheid op de Markt. Inspirerend, zo’n verzameling handwerksters. Het was erg leuk!

Handwerken is voor alle leeftijden :-)

Mijn moeder en Marga lieten prachtige werkstukken zien van een breister die helemaal uit Zoetermeer naar Arnemuiden was gekomen!

Het was ook een beetje een familiefeestje, mijn moeder was er met Marga en mijn zus Margriet en tante Janna waren er ook! Janna, uit Huizen (!) nam ons een jaar of drie geleden mee naar het winkeltje van Jeanet in Arnemuiden. Ik ben haar nog steeds dankbaar :-)

Loes, van Freubelweb, maakte live Facebook filmpjes waaronder ook hele leuke vlog filmpjes met Jellina samen. Het eerste filmpje is echt hilarisch, daar moet je je hoofd voor kantelen :)

Zelf maakte ik ook nog een paar filmpjes, zodat Jeanet en Ans en de andere vrijwilligers ook nog een beetje kunnen meegenieten van alles wat er buiten gebeurde :)

Het was weer een geweldige dag! Jeanet en alle vrijwilligers, bedankt voor het organiseren van het 2e Zeeuwse Brei en haak festival. Volgend jaar ben ik zeker weer van de partij! Ik zal de eerste zaterdag van juni vast in mijn agenda zetten! :-)

20170603_Brei en haakfestival_AdB_137

Links:
Jeanet’s blogpost over het festival
Jellina’s verhaal
Freubelweb’s Facebook pagina en website
Al mijn foto’s op Google

 

2 reacties op “Brei en haakfeest!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.