Categorieën
Naaien

Les 1

De eerste les met mijn nieuwe Bernina 580 zit erop! Ik heb er veel van geleerd en kan volop oefenen met nieuwe technieken. Met dank aan Astrid van De Naaispecialist Zeeland!

IMG_20170905_163121De eerste les met mijn nieuwe naaimachine zit erop! Superfijn dat Astrid Traas van de Naaispecialist deze service aanbiedt. Mijn Bernina 580 is zo uitgebreid, dat deze lessen echt geen overbodige luxe zijn :-) Vanmiddag heb ik geoefend met het transporteren met hulp van het nivelleer plaatje als hulpmiddel bij overgangen van dikke lagen stof naar een enkele laag. Ook leerde Astrid me om met en een extra lapje stof te werken als je ergens op de hoek van de stof moet beginnen met naaien. Zo krijgt de transporteur de gelegenheid om goed zijn werk te doen.

De brede zigzag op 9 mm was bij sommige (dunne) oefenlapjes niet zo netjes, daar trok het garen de stof naar elkaar toe. Astrid liet me zien hoe je met een stukje scheurvlies achter de stof een keurig resultaat krijgt, ook bij een dunnere stof. Op de foto’s kun je het verschil goed zien! De oranje steek ziet er veel beter uit met het stukje scheurvlies erachter. Ik heb gelijk een rolletje van dat spul meegenomen :-)

IMG_20170905_173140Ook afwerksteken kwamen aan bod. En de tweelingnaald, wat een uitvinding! Ook daar heb ik er twee van aangeschaft, eentje voor rekbare stoffen en een universele. Gelukkig kreeg ik een mapje mee met daarin de informatie over de behandelde onderwerpen, zodat ik het nog eens op mijn gemak na kan lezen. Genoeg oefenstof!

IMG_20170905_173155.jpg
Verder kreeg ik een zoom-maatje van Bernina, nog zo’n uitvinding… Daarmee kun je heel gemakkelijk de zomen op je stof markeren in verschillende afstanden. Blij mee!

IMG_20170905_161130
Dit leuke tasje kun je bij De Naaispecialist leren maken tijdens een workshop met de cirkel-liniaal. Ik heb me gelijk aangemeld, maar dan wel met een ander stofje en garen in een blauw/turquoise tint want roze is niet zo mijn ding…  Workshop data en een uitnodiging voor een open dag met demonstraties, verkoop van demo machines en leuke aanbiedingen staan op de site van Astrid.

Ik kreeg een Inspiration magazine van Bernina mee met een leuk en eenvoudig patroon voor een jurk, dus nu kan ik aan de slag met een van de lappen die ik afgelopen zondag op het Stoffenspektakel scoorde. En natuurlijk heb ik gelijk even een jaarabonnement op het Inspiration magazine afgesloten zodat ik de volgende vier nummers thuisbezorgd krijg. Voorlopig hoef ik me niet te vervelen :-)

Met welk zelfmaak-project ben jij op dit moment bezig? Laat het even weten in de reacties, extra inspiratie is natuurlijk nooit weg!

LINKS
De Naaispecialist Zeeland
Workshop agenda De Naaispecialist
Bernina
Bernina Inspiration Magazine

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.