Categorieën
Modevakschool Naaien

Modinette

Ik ben begonnen met de opleiding Modinette (patroontekenen) en dat is echt heel erg leuk!

Nu mijn hbo opleiding in de eindfase is aangekomen, vond ik het de hoogste tijd om weer eens wat meer met mijn handen te gaan doen. De hele aanleiding voor mijn blog Marie maakt is natuurlijk ‘mooie dingen maken’. Zoals ik al eerder schreef, ben ik de laatste jaren actief aan het haken en breien. En recent kocht ik een prachtige nieuwe naaimachine :-)

Maar ik wilde meer… Mijn collega Daniëlle maakte me enthousiast voor de opleiding patroontekenen/Modinette. Patronen aanpassen op mijn eigen maten, zelf ontwerpen leren maken – ik was helemaal enthousiast en schreef me eerder dit jaar al in bij Modevakschool Carien in Goes. Mode maken is schijnbaar heel hip, want Carien had een wachtlijst. Net voor de zomervakantie kwam de uitnodiging van Carien om begin september te starten met de opleiding. Vanaf nu mag ik elke woensdagavond aanschuiven in de gezellige lesruimte van de modevakschool! En gisteren was de eerste keer. Spannend!

IMG_20170906_200325

Ik kreeg de twee boeken die horen bij de eerste fase van de opleiding van de ENSAID modevakscholen, het Modinette en het Garneren en Afwerken boek. Nu kan ik me nog niet voorstellen dat ik dát straks allemaal kan, maar… het begin is er!

IMG_20170906_210123.jpgIk mocht gelijk aan de slag, na de uitleg van Carien maakte ik de eerste opdracht: het grondpatroon van de rok. Tjonge, de tijd vloog echt voorbij. Ik ben geen getalenteerde tekenaar, maar dit komt neer op nauwkeurig meten en werken en dat kan ik dus blijkbaar wel :-) De eerste opdracht in potlood is goedgekeurd en die mag ik nu in inkt over gaan trekken. En als huiswerk heb ik nog een rok met koordnaadjes en een rok met plooien om uit te werken in potlood.

De bedoeling is dat ik (een keer) examen ga doen en voor dat examen maak je twee presentatiemappen. Eentje met je tekenwerk en eentje met je uitwerking van de opdrachten met allerlei verschillende naaitechnieken. Die mappen maak je helemaal in je eigen stijl. Ik heb besloten om mijn uitgewerkte opdrachten uit te snijden en op dik zwart papier te plakken, als een soort passe-partout. Ik heb de kleurstelling zwart/grijs/wit met turquoise gekozen als basis voor mijn presentatiemappen – helemaal mijn ding dus.

De uitwerking van de rok met koordnaadjes is al bijna klaar :) Ik vind het zo leuk om te doen! Daniëlle, nogmaals bedankt dat je me enthousiast gemaakt hebt voor deze opleiding!

LINKS

Modevakschool Carien
ENSAID modevakscholen

6 reacties op “Modinette”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.