Categorieën
Creatief Naaien

Etuis

Ik leerde iets nieuws :) Etuis maken in de borduurring. In The Hoop. Gaaf!

Oke, eerlijk is eerlijk, ik moest de meervoudsvorm van etui even opzoeken… Voor mijn gevoel was het etui’s en ik vind ook dat dat er beter uitziet dan etuis, maar Van Dale zal wel gelijk hebben.

Etuis dus. Sinds ik mijn Bernina en borduurmodule heb, probeer ik af en toe nieuwe dingen uit. Het internet staat bol van de inspiratie… Pinterest, Facebook groepen, websites, tutorials. Heerlijk. Een van de dingen die me fascineerde was In The Hoop oftewel In De Borduurring :) Ik zag hele leuke etuis die helemaal met de borduurmachine gemaakt waren, inclusief rits en voering. Dat moest ik uitproberen! Maar waar vind je dan een goed ontwerp en een duidelijke handleiding. Ik had al een tijdje zitten zoeken op het net maar nog niet gevonden wat ik zocht. Op het brei- en haakfestival ontmoette ik Debbie Haegens van BiekeKreatief. Zij had prachtige etuis bij zich en van haar kreeg ik de tip om het Quilted Zipper Pouch ontwerp van Oma’s Designs te gebruiken. Dank je wel Debbie!

img_20180815_154838

De eerste stap is het inspannen van de versteviging, ik gebruikte tear away stabilizer van Madeira. Dan stik je de eerste ‘laag’ – de omtrek van het etui. Vervolgens plak je dan binnen de stiklijnen de rits met schilderstape vast. Schilderstape had ik niet echt in mijn naaikamer liggen. Hm. Oke. Gepikt van m’n Lief :-)

img_20180815_154830

Stap voor stap volgde ik de aanwijzingen op de PDF van Oma. Laag voor laag bracht ik aan, inclusief ritsstoppers. En intussen vroeg ik me af hoe dit stapeltje vastgestikte lapjes ooit een etui zou worden :-)

Het ging steeds meer op een etui lijken… En het kwam uiteindelijk allemaal goed. De versteviging weghalen, de naden netjes bijknippen. Het keergat in de voering even dichtmaken met de hand en dan… tadaaa… een etui. Met een insteekvakje op de achterkant. Wonderlijk.

 

Dat smaakte naar meer. Ik maakte er eentje met Zeeuws Schortenbont, verkrijgbaar in de winkel van Jeanet – Blij dat ik brei – in Arnemuiden.

 

Voor m’n zus maakte ik deze, met blauwe voeringstof en insteekhoesje.

 


Tijd voor de volgende uitdaging. Een etui met een applicatie! Ik vond dit super leuke ontwerp bij Jazziest Designs.

week_33_annemariedeboer

Wel een beetje gepiel, heel dicht langs het stiksel de stof wegknippen… Maar, het lukte!

 

img_20180826_132908

Tja, en als mijn zus er een heeft, dan krijgt mijn moeder er natuurlijk ook een :-)

img_20180828_1919511

Ik vond het erg leuk om te doen/leren en ben alweer op zoek naar nieuwe uitdagingen :-) Suggesties zijn van harte welkom!

2 reacties op “Etuis”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.