Categorieën
Shoppen

Tissus à Paris

Op stoffenjacht in Parijs! Zo veel winkels, zo veel keus. Een paradijs vol stoffen, patronen en fournituren.

Lang keken we er naar uit, maar eindelijk was het dan zo ver… Vriendin en collega Danielle en ik gingen een paar dagen naar Parijs. Niet voor de Eiffeltoren, niet voor het Louvre en niet voor de Notre Dame (al was dat misschien toch wel een goed idee geweest, achteraf…). Nee, we gingen op stoffenjacht!

In september 2017 was ik daar voor een workshop voor het werk. Het leek me toen een goed idee om een dagje eerder te gaan. Dat gaf me wat tijd om rond te struinen in die heerlijke stad… Ik was toen net begonnen met de opleiding aan de modevakschool. Het leek me leuk om wat stofjes en fournituren mee te nemen uit de stad van de mode. Vooraf zocht ik op Google naar stoffenzaken en maakte een lijstje. Vooral bij de Sacre Couer in de wijk Monmartre kon ik mijn geluk niet op. Zo veel winkels, zo veel keus.

Tissus Reine, september 2017

Toen Danielle en ik plannen maakten, richten we al onze aandacht op die buurt. Ik wist natuurlijk al, dat we ons daar wel een paar dagen konden vermaken ;-) We kregen van een andere collega een tip voor een leuk en betaalbaar hotel een paar metrohaltes verderop. Treintickets voor de TGV waren ook snel geboekt. En zo stonden we op 12 april ineens op Gare du Nord. Helemaal probleemloos verliep het trouwens niet… ik scheurde uit mijn oude spijkerbroek… En om zo veel mogelijk stoffen mee terug te kunnen nemen had ik geen reserve broek meegenomen :-) Dat werd dus eerst shoppen…

Van alle stoffenzaken daar, is Tissus Reine mijn favoriet! Vier verdiepingen vol prachtige stoffen, fournituren en patronen. Om urenlang rond te dwalen. Zo leuk, ze hebben daar heel veel mannequins die steeds met andere stoffen aangekleed worden. Ik kocht er verschillende stoffen voor kleding en tassen. En natuurlijk ook fournituren en een patroon voor t-shirts.

Tissus Reine
3-5, Place St Pierre,
75018 Paris

Frou-Frou, een andere heerlijkheid. Maar dan met knopen, bandjes, biesjes, scharen, ritsen – alle fournituren die je maar kan bedenken!

FROU-FROU MARCHÉ SAINT-PIERRE
2, 4, 6 rue Livingston
75018 Paris

Een deel van mijn aanwinsten… Zo blij mee!

We hebben genoten van al het moois! En nu van al die lappen mooie dingen maken :-)

LINKS
Tissus Reine
Frou-Frou Mercerie

Al m’n foto’s van Parijs

2 reacties op “Tissus à Paris”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.