Categorieën
Creatief Workshop

Zeeuws boertje

Een tijdje geleden volgde ik een workshop om een Zeeuws meisje in glasmozaïek te maken. Wat was dat leuk om te doen en wat is ze mooi :-)

Maar alleen is maar alleen… Gelukkig heeft Els van MozArtE Glasmozaïek nu ook een workshop om een Zeeuws boertje te maken. Samen met Nicole, Karin en Joke ging ik weer aan de slag, afgelopen dinsdag was de eerste avond. Het duurde weer even voordat ik op gang was. Want ja, keuzestress. Het boertje krijgt dezelfde lijst als het boerinnetje. Omdat m’n meisje een zwarte achtergrond heeft, wil ik dat ook voor het ventje. Maar ja, een zwart pak en een zwarte hoed op een zwarte achtergrond, daar zie je weinig van. Na enige gepuzzel en overleg met Els was ik eruit. Rondom de jas van het boertje komt een streng met kleine blauwgroene glaskraaltjes. Hopelijk geeft dat genoeg kleurverschil. En anders moeten ze maar onder een spotlight hangen :-)

Na het overtrekken van de tekening kon ik dan eindelijk beginnen. Als eerste het wit schilderen van het gezicht zodat het plaatje glas goed uitkomt. Daarna het plaatje op maat knippen en slijpen. Wat een gepiel is dat toch :-) En ja hoor, het hoedje moest ook van glas had ik bedacht. Tja, dat ging een paar keer mis. Dan had ik bijna de hele vorm bijgeknipt met de glasknipper en -KRAK- brak het plaatje. Uiteindelijk heb ik het plaatje voor de rand zo kort mogelijk afgesneden en verder helemaal op maat geknipt. Nu komen er nog kraaltjes in het stukje tussen bol en rand, voornamelijk zwart met een paar van die blauwgroene glaskraaltjes. Dat geeft mooi wat diepte en verbindt het hoedje met de torso qua kleuren, denk ik.

Zo’n avond vliegt werkelijk voorbij… Ik heb alvast de spullen uitgezocht voor het jasje van meneer. Mat zwart grijze vierkantjes voor de jas, dezelfde kleur als het meisje voor de hals, een mooie zilveren knop. De revers maak ik dan ook van glasplaatjes. Wordt vast heel mooi.

Over twee weken hebben we de volgende afspraak. Thuis heb ik de kleine kraaltjes al tot een snoer geregen zodat ik die de volgende keer gelijk kan plakken. Ik heb er nu al zin in!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.