Categorieën
Creatief Tekenen

Niet klagen

Waarover klaag je het meest?

Dit is de WordPress vraag van vandaag (dailyprompt). Toen ik de vraag zag verschijnen in de WordPress omgeving waar ik deze website onderhoud, moest ik ineens aan mijn omaatje denken. Niet klagen, maar dragen… zei ze vroeger.

Klagen vind ik persoonlijk niet zo prettig. Ik doe het wel, en dat ergert me dan meestal. Mensen die altijd klagen, vind ik niet zo leuk. Aan de andere kant is het leven soms helemaal niet leuk en kan even klagen ook wel weer opluchten. Door ergens over te klagen krijg ik ruimte in mijn hoofd voor andere, leukere dingen.

Normaal gesproken heb ik weinig te klagen. Zo veel goeds in mijn leven. Mijn man, mijn zoon, lieve familie en vrienden, ons prachtige huis, een hele zwik dieren waar ik gek op ben. Fijne hobby’s, een hele rits. Creatief bezig zijn, of het nu naaien, breien, haken, spinnen, kasten opknappen of mozaïeken is. Ik doe van alles, en zelden doe ik niets. Creatief bezig zijn is mijn therapie. De ‘flow’ waar ik in terecht kom zodra mijn handen werken aan iets moois, heerlijk!

De laatste tijd heb ik wel wát te klagen helaas. Rugklachten. En van die aard dat ik weinig kan. Niet lang zitten, niet lang staan, niet lang lopen, niet lang liggen. Veel pijn. Ik ben al een keer geopereerd en binnenkort mag ik weer. Ik klaag dus het meest over mijn rug en wat ik daardoor (tijdelijk, hoop ik) allemaal niet kan. En dat duurt al een hele tijd…

Maar door mijn rugklachten is er ook iets moois ontstaan. Ik teken en kleur. Dat kan ik doen als ik even zit of sta. Een pen of potlood leg ik gemakkelijk neer als het niet meer gaat en kan ik later weer oppakken. De inspiratie kwam van Karin Luttenberg. Ergens op het mooie deel van internet kwam ik iets tegen over een workshop handletteren van Paperfuel, het merk van Karin. Al snel was ik in de ban van het potlood. Karin legt heel goed uit waar je op moet letten, voorbeelden van lettertypes, hoe je een banner tekent, hoe je een mooie compositie maakt.

Toen zag ik dat ze een boek heeft geschreven over het tekenen van schattige diertjes. Oh heerlijk, vrolijke tekeningen van dieren in allerlei vormen, poses en tafereeltjes. Met duidelijke uitleg over hoe je zo’n tekening opbouwt, welke verhoudingen mooi zijn en hoe je accenten aanbrengt om je tekening helemaal áf te maken. Dank je wel Karin!

En nu teken ik dus. Tekenen geeft me afleiding. Even alleen maar bezig zijn met potlood, fineliner en kleurtjes of stiften. En als ik ’s nachts wakker lig dan bedenk ik nieuwe onderwerpen voor tekeningen. Dat scheelt me een hoop geklaag en gepieker ;-)

Want zeg nu zelf, dit is toch heerlijk om mee bezig te zijn én te zien?

Meer weten over handletteren, schattige diertjes tekenen en meer: Paperfuel.nl

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.